Sunday, January 9, 2011

Hello 2011! Epy new year to all!!

Omg! Can’t believed its already a new year.  Dear diary, s0ry 4 late wished, well,, u knew people like me 0wez bz l0rh,, haha
Dear diary, I wanna shared wit u my m0ment on final month of 2010 till countdown new year.
Oh my Gosh! I’m 21 years???
Oh man, I’m getting old.. huhu

~lalalalala~lalalala~lalalala~lalalala~lalalala~lalalala~lalalala~lalalala~

First of all, I just would like to greet my readers,,  hye dear readers! A very gud m0nink or mebi afternoon or evening n even gud nyte.. ?? ~hee,,    may enjoy ur reading, tQ.       
                                                                                                 
Secondly is , damned MISH u all! Mish every single minutes which we’ve spend t0gether,, huhu..       

 And lastly, Whateva been written here is sincerely from bottom of my heart. (No HYPOCRIT oke)     
   
31hb december 2010

Kwn2 kamu celeb new year ktne?? Pd mlm, tsebut aku pn meluangkn mse ngn buah ati ku (*ade gedik dctu) g genting je,, ktr0nk gerak 9.30 tp g kajang dlu sbb ic aku kt eyda,, itulah aku, cuai je kje! Apa lg mmg kne bebel la ngn bF,, tp aku nie xtaw nape careless giler,,pelupa plak tuh,,huhu.. da amik ic kt eyda kuar ikt highway, x pasal2 jem plak.. jam da pkl 10.30pm mne cukup mse nk nek genting. Ade la dkat stgh jam sangk0t kt jem tuh rupenye, si bangang POLIS wat r0adbl0ck,, mmg BABI! Nek genting plak 1 hal,, jem k0t?! waduh2,, dah la nek bukit,jem g2 plak.. teruk giler,, ktr0nk sangk0t alm0st 3 jam kt sne,, kete pn sbb jem nek bukit so asek men clutch je,,mmg bau hangit la.. *cuak jugak mse tu, takut mgelongsor kedepan 0r ke blkng,, huhu.. 3.30 bru kete start gerak,, mmg jem giler2.. smpai ats pn xde pe da, sume abs.. nk g safari club pn alang2 da msuk sbb pkl 4 ttup,so mbazir je klu msuk,, dahla ramai plak tuh kt kuar,kt dlm club jgn sebut la lg ramai,, g mkn je,mahal plak tu! *membazir je,nyesal g genting.


                                                        bf aku y sengal! ~ngee

                                          nie la keadaan mlm tuh,gawat d0ng!

   so jdkan pengajaran : klu nk nek genting jgn lmbat2, gerak pkl 6pm dr uma,, haha







28hb December 2010,

Kami bertiga iatu aku, bF ku n ms pigy bertolak ke jB.. actually nie last minute plan, tp tengs GOD finally jd gak g sne n tengs f0r memudahkan perjalanan kami dan tdk tbabit di dlm segala kemalangan. Ktr0nk gerak dlm pkl 1 lpas amik eyda n smpai jb dlm pkl 7 g2,, sptt nye b0le smpai awl tp sj nk belengah sbb xnak kejut d0runk aunty kt sne. Spnjang pjlnan aku xtd0 sbb tman bF drive,, xkan nk biar dy d0runk2 plak en? Tp ntah la, mlm tu aku excited skali smpai mmg xde rse ngnt0k pn. Gembira b0rak2 epy ngan bF a long the way,, ms pigy wtpe?? Jgn tnye la,,nme da ms pigy 0f c0z la td0 je kje! Hish2,,                                                                    smpai uma je ktr0nk mandi t0s sbb aunty ckp nnti org repair paip so xde air bek mandi awl. Sej0k k0t! nseb bek ade heater so xde la nk mndi air sejuk kan,, then ape lg aku pn ssssSSssssss la~ haha ,, tp eyda bgn awl,,yela org tuh ade date kan,, lgpun xmcm dy td0 je spnjang jln,, tp y klakar nye mamat tuh nk amik dy t0s mse kami smpai pkl 7 pg,, hahahaha! Bapak excited mamat tu! Tp pkr l0gik la, awl pg g2 pkl 7 am ade ape je? Mne je kedai y da bukak?? Hahaha,, papela asalkan kwn ku epy sentiase!                                                                              Aku plak siang tux de g mne2, d0k uma je td0 sbb xtd0 spnjg pjlnan,,mlm bru aku kuar,, tp lmbat ckit la sbb aunty aku wat knduri ade msk2 so tolong dy kejap.. tp rugi la aku, dy msk steamb0at k0t! waaaa,,(meliur suda,,) otw kuar plak tbe2 kete bebunyi mcm ade seret s0mething,cuak gak aku. S0h Bf benti tgk ade ape,, tp xde pape pn.. pas2 jln balik then 2minit lpas tu bnyi bnde melet0p! maw mel0mpat aku mse tu,, hrmm,, tayar melet0p la plak! Walaweyh,, cuak k0t,ingat pe je.. then,ktr0nk pn g tuka taya tu dlu sblm pegi ke destinasi seterusnye,, petang 30 aku ngn eyda gerak g uma mk cik dy dlu sbb mak dy s0h singgah sne plak,, tp g kejap jela,,huhu sbb mlm 30 hb ktr0nk balik cni sbb bf aku kje 31..  0tw nk gerak balik kl, ade plak r0adbl0ck! Mmg mgelabah la sbb x pkai seat belt,tp nsb bek cepat tarik itu pn aku xpat nk buckle,, bese la mgelabah mne dpt. Hehe,, ade plak mslh tyme 2, kne tahan sbb lampu break ke-3 x berfungsi.. siyes ktr0nk x prasan pn sal lampu tu,, tp nk saman plak! Xley blah plak kan, hal kecik pn nk saman bkn nye kte sngaje pn nk wat g2.. aku pn ape lg,, da mmg baran (tp betempat la.. hehe)  g sttlekan ape y ptt ngn polis bodo tuh.. and finally h0reyy!! Xkne saman pn! ~ ngeee

                                              smpai gni skali tayar kete tuh,, ish2,,


                                   ngah tuka tayar,, s0ry x tl0ng c0z x reti lol!






journey at PIIC meyh~


Seriously, a lot of challenge me n my friends going through from the 1st years of my studies till final years. But, it’s never put our spirit down c0z we also so STUBORN what! Everyone of us also so CLEVER tha other. Dlm bab mencarut la! Klu ade jawatan kje utk mencarut,mesti I n kwn2 kne hire on da sp0t!Haha ,, but, eventhough a l0t j0yful in our sketsa during kolej life we never neglect our studies l0l. we also perf0rm well in both, so jgn pndang rendah sama kami! Huh~                                                                                                                                                                                                            Even sometimes we did crazies things till anger came control our mind, a lot of argument, conflicts n jealousy but we neva give up. For me, we should forgive n forget then only we can lives peacefully n harmonies. As long the person realized the mistake that he/she has done, regret n not to repeat the same mistake again. Everyone make mistake none of us that really SUCi. 0f c0z la when we getting mad, all the satan words comes out from our mouth. Y? Because that satan epy n g0in t0 r0ck n r0ll party if we fight among each other. Kan?? Hehe,,
Long- long tyme a g0, ble msk hostel dlu mak n kazen I y anta. Mse 2 mak anta kejap je,takat da smpai uma je pas2 dlm 20mnt da gerak balik. I buat muke selamba je,,lgpn mmg I da bese dok jauh dr family. In fact mmg rse cuak la nk dok cni s0runk2, xde family dkat n ngan x knal sape2 a.k.a xde kwn pn.. huhu,, tp pd mse tuh ade jes. Dy dak same skolah ngn aku dlu tp xde la rapat sgt,, hurm.. ble flashback mse tuh, klu x silap eyda la k0t y bukak pintu utk aku. Dy org ptame y aku tgk n sepantas kilat aku da mentafsir dy.. mse 2 dy gne bju biru gelap ngn pkai suar track, for me it’s really funny lol! Haha,, bkn pe, sbb kt tmpt aku jarang la budak pkai suar track unless mse kt sekolah aje! ~ngee ,, dy nmpk mcm budak darjah 6 je mse 2, ngn bdn dy y CUTE g2 lg.. then, aku bkwn la ngn dy n si fara tuh.. ktr0nk jd rapat pun sbb kt dlm uma mse blok A dlu, ktr0nk 3 y sme kls y len drm17.. mmg xsangka la kan tp da jodoh kami be3 nk bsame,, wawawawa.. lps tuh kami be3 rapat ngn nna plak. Mse tu aku xknl nna sgt tp mangkuk 2 ek0r tu y rapat so aku pn terRAPAT la skali,, confession : when I saw nna at the 1st tyme,aku tgk dy mcm dak terencat. (nna,s0ryy!) bkn pe,aku ni mmg agak memilih la klu bkwn nie sbnar nye,, sbb mse mula2 msuk dlu aku tgk dy gedik sgt!  Tp, haruslah diingatkn bhawa setiap perception kte x semesti nye bt0l dan akan ttpi xslh utk kte menilai ssorg itu demi kebaikan kte sndri.. sbgai contoh, utk mgelak drpd tjebak dgn perangai or sikap x elok sesorg itu.. cewaaahhh! ;))
lps tuh,kami2 nie pn rapat ngn si ker0l tuh.. dy je laki y rapat ngn kami pd mse tu.. bkn pe dak uma dy maj0riti kls drm19 sbb tu la dy pn xde geng n hanya kami geng y msuk air pd mse tuh,, budak kls len siyes act like a NERD. Kelakar k0t! kwn2,mntak maaf yea,, hehehe ,, hbgn kami btambah lg rapat setelah pergi kenduri kawen kak zura iatu ejen kpd eyda n fara. Y g mse tuh,aku,eyda,fara,nna,ker0l n sepul ngan angah skali kot klu xslap la,, nek 2 kete kot..  lpas bbrape bln kemudian kami pn start rapat ngn dak2 cend0l,, klu xslap mse ktr0nk g beraye k0t lps tuh mse nek sem baru kebetulan plak kls dcombinedkan,,  bnyak hal y kter0nk penah wat,, g beraye 3 taun bturut-turut tp unf0rtunately last year 2010 aku xpat join skali due to several reason.. huhuhu..so sad! Diantara akitiviti kami bsame adalah :

  • v  G beraye,, 3 taun beturut2,, from kl til tanjung malim.. johor smpai suda x smpai2, hee
  • v  Men skating kt sunway,, ade la 3-4 kali g2 g men.
  • v  Kar0ake! Xpayah ckp la,bnyk kali g,, syi0okkkk!
  • v  Camping,, adush,, bnyk pgalaman sal camping nie,, since 1st tyme kte g dlu kat jeram t0i ngan Pd,,          then last year the most adventurous I think at ulu bendul.
  • v  Besday party,, the most TIP TOP party mse besday nna on 2009,,swit n bitter mem0ry! Haha
  • v  Mkn2 same at steak house kg baru,KL
  • v  Men bowling,, dlu aku president tp ssguh betuah sbb aku mls nk uruskan so persatuan nie dbubarkan.. pdn muke!
  • v  Hanging together such watching movies n so on,,,,,,,!

Haa,,cmne? Best x? mmg la org len pun wat jugak aktiviti cmnie, tp pe y aku mksudkan bkn stakat fun aje! Ble melakukan hal2 sedemikian, secara langs0ng n xlangs0ng nye hbgan kami mjadi semakin rapat dan erat dr hari ke hari,, x pacye??  g tnye haris ngn fara ape da jd kt d0runk 2,, (geng buktikan pd y xpcaye,, <3) friendship value is one of the most valuable n worthless things in the world that I eva had! Friends, I’l l neva forget every single moment with u all but u know I kan pelupa! Mcm mne itu?? Wawawawawa,,

  

                                                 *its glad to know all of u! <3 <3 <3

2 comments:

  1. sengal ko el,haha. ktrng je ke? c(:

    ReplyDelete
  2. hehe,, k0runk je y glamour n swit k0t! eh, FULLSTOP. ;)

    ReplyDelete